MäSä Duo

Madventuresin Mad music maailmanmusiikkikirjassakin mainittu MäSä-Duo on perustettu vuonna 2014. Etelä-pohjalaispastorit jakavat ilosanomaansa jae kerrallaan Unohda tuomionpasuunat, nauti ennemminkin armollisen rakkauden julistuksesta ja anna etelä-pohjalaisen miehen kokea lohtua, toivoa ja uskoa omimmassa interiöörissään.

MäSä-Duo yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla etelaäpohjalaisella otteella. Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikikappaleista suomen eri alueilta. Ohjelmistoon kuuluu vanhoilta mestareilta opittuja lauluja, rekilauluja, kupletteja pelimannisävelmiä ja sikermiä.

Järvelä ja Kotamäki ovat kasvaneet suomalaisen kansanmusiikkiperinteen keskellä. Miehillä on pitkä kokemus erilaisten suomalaisten kansanmusiikkiyhtyeiden parista, kuten Bill Hota&the Pulvers, Tötterssön, Järvelän pelimannit, Haka, Alavuden kaksiriviset, 5/5, Pirulainen ja Timo Rautiainen ja kansanmiehet jne. Keikkoja Mäsä-duo on tehnyt kansanmusiikkidestivaaleilla mm. Sata-Häme Soi, Kaustinen Folk Music Festival, Alavus Ryskööt, Kevättä palkeissa ja Folklandia risteily.

MäSä - Duo

 Kyösti          &           Lauri